Hozzávalók:
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
Mártáshoz:
1-1 piros és zöld paprika
1 sárgarépa
15 dkg bambuszrügy (konzervet szoktam használni)
25 dkg ananász
3 evőkanál olaj
4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál almaecet vagy vörösborecet
3 evőkanál ketchup
5 dl húsleves (kockából is lehet)
kevés só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, az ananászt (lehet konzerv is) kis darabokra vágjuk.
Az olajat serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, majd a paprikát és a sárgarépát 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A bambuszrügyet és az ananászt hozzáadjuk. A szójaszószt, a ketchupot, az ecetet és a keményítőt kevés levessel csomómentesre keverjük és felöntjük a többi levessel és a cukrot is beletesszük ráöntjük a zöldség és a hús keverékére és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Bármilyen zöldség beletehető.
Jó étvágyat!