Kínai csípős-savavnyú leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 ek napraforgóolaj
½ db póréhagyma
25 dkg csirkemellfilé
1 db sárgarépa
5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
1 liter húsleves (ételízesítőből is jó)
2 ek szójaszósz
2 ek fehérborecet
1 ek étkezési keményítő
2 db tojás
Erős Pista vagy csípős chiliszósz: ízlés szerint

*

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a vékony karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet, és együtt pirítjuk pár percig.
Hozzátesszük a felaprított (eredetileg vékony csíkokra vágott) sárgarépát, a bambuszrügyet, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, és fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
Az étkezési keményítőt összekeverjük a szójaszósszal, a fehérborecettel, egy kevés vízzel, a leveshez öntjük, és lassan forralva besűrítjük.
A tojásokat villával felverjük, és a forró levesbe csorgatjuk.
Tálaláskor mindenki ízlésének megfelelően tesz bele az Erős Pistából, vagy a chiliszószból