Hozzávalók:
25 dkg bármilyen halfilé
25 dkg mexikói vegyeszöldség
fél fej vöröshagyma héjával
tengerisó, bors, zúzott fokhagyma, ételízesítő (sómentes)
*
Elkészítés:
A halszeleteket megmosom és beszórom ételízesítővel, tengeri sóval. Állni hagyom legalább egy fél órát, hűtőszekrényben.
Ezután a mexikói vegyeszöldséget egy 3 l-es, 20 cm-es AMC edénybe öntöm, felkockázom a halat és a zöldséghez teszem. Beledobom a megmosott, de héjában hagyott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Annyi vízzel öntöm föl, hogy csak egy fél ujjnyival lepje el a hozzávalókat. Ráteszem a gyorsfőzőfedőt, a Navigeniót automata főzésre (A jelzés) állítom, és az audiothermen beállítom a 20 másodperces főzési programot (P jelzés). Ráteszem a visiothermre, inicilizálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és úgy állítom be, hogy a soft jelzésésen legyen. Az audiotherm fölveszi a kapcsolatot a Navigenióval és ettől kezdve magukra hagyom őket. A 20 másodperces főzési idő leteltével az audiotherm úgyis jelezni fog, akkor leveszem a Navigenióról és hagyom kinyílni a gyorsfőzőfedőt. Felnyitás után a vöröshagymát kidobom belőle.
Az egész folyamat kb. 5-8 perc!
A halleves pedig nagyon könnyű, diétás étel. Nem adok hozzá tésztát sem, de persze, ha valaki nem diétázik, akkor lehet.