Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 kanál tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor
HABHOZ
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
KRÉM
6 dl tej
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
2 csomag vaniliás puding( főzős)
*
Elkészítés:
a tészta hozzávalóit összekeverjük 3 részre osztjuk
–a tésztát egyenként kisodotjuk egy nagyobb sütőlemez hátán s megkenjük külön külön a habbal
-Hab
-a tojások fehérjét felverjük a cukorral kemény habbá .végül óvatosan belekeverjük a darált diót
-a lapokat ezzel a habbal kenjük meg
-alacsony hőmérsékletnél megsütjük még kezd pirulni a teteje
-Közben elkészitjük a krémet
-6 dl tejben megfőzzük a 2 vaniliás pudingot
-hülni hagyuk
-a margarint elkeverjük a porcukorral és a kihült pudinghoz keverjük …habositjuk
-a lapokat megtöltjük a kihült krémmel
-tetejét lehet olvasztott csokoládéval lecsurgatni …de nagyon finom és mutatós anélkül is