Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé (fél mellek)
100 g vaj
4 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt
só
A panírhoz: 3-4 tojás, finomliszt, házi zsemlemorzsa.
*
Elkészítés:
A melleket lapjában 3 szeletre vágom, gyengén, fólián keresztül megklopfolom. Picit sózom.
A fokhagymát megpucolom, lereszelem. A hideg vajat leforgácsolom, és a fokhagymapépet a lereszelt sajtot összedolgozom… Fóliába teszem, és kis időre berakom a fagyasztóba. Amikor kiveszem, annyi szeletet vágok a fűszerezett vajból, ahány szelet húsom van. Mindegyiket még megforgatom sajtban. A szeletekre teszek egy-egy fűszeres vajat és feltekerem.. Panírozom, mint a rántott húst Rögtön fogyasztva a legfinomabb.
Nem feltétlen kell összetűzni, ha kicsit lapítod a végeket és 10 percet pihenteted a hűtőben, nem fog kifolyni.
A petrezselyem szósz egy másik történet.