Kijevi csirkegolyó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

9

Nehézség

Könnyű

Kijevi csirkegolyó

Kijevi csirkegolyó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Csirke golyóhoz:
Töltelékhez:
Panírozáshoz:
Sütéshez:
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu

*

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk.
Diónyi golyókat hengergetünk belőle.
( Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.
) A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és sót.
Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk.
Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, ami a golyókat ellepi és közepestől picit kisebb lángon kb.
7-9 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Azonnal, melegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kijevi csirkegolyó