Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
60 dkg csirkemell filé
só
bors
Töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj, vagy margarin
1 tojássárga
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
Panírozáshoz:
liszt
tojás
prézli
olaj, vagy zsír, vagy vegyesen a kisütéshez
*
Elkészítés:
A csirkemellet ledarálom, enyhén sózom, borsozom, összegyúrom. A sajtot egy tálba reszelem, eldolgozom a vajjal, vagy margarinnal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemzölddel, megsózom. Összegyúrom és apró gombócokat formálok belőlük. A húsból nedves kézzel kiveszek egy adagot, ellapítom, belehelyezem a sajtgolyót, gombóccá formálom, úgy, hogy mindenhol befedje a sajtos golyót. Amikor mind kész van, bepanírozom, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban kisütöm. Köretnek krumplipürét készítek hozzá és savanyúsággal tálalom.