Hozzávalók:
1/2 kg sima liszt
1-2 db kifli
1/2 csomag sütőpor
1/2 kocka élesztő
1 tojás
4 dl tej
1 EK cukor
1 KK só
2EK olaj
*
Elkészítés:
A kiflit apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk.
A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dagasztótálba öntjük. Hozzéáadjuk a sót, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd jól bedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt kiborítjuk a deszkára és hozzáadjuk a piritott kifli kockákat. Finoman átgyúrjuk a tésztát és 5-10 percig konyharuhával letakarva pihentetjük.
Knédliket formázunk belőle.Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a knédlirácsot, úgy hogy ne merüljön el a vízben. A rácsot picit megkenjük olajjal – nem ragad le a tészta. Ha forr a víz, a rácsra rakjuk a knédlit – 1 vagy 2 darabot, és 35 percig fedő alatt főzzük, gőzöljük. 35 perc után kivesszük, pici olajjal megkenjük és tálaljuk.
