Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej vagy víz 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
Kifli máz 1 ek só,2 ek liszt-annyi víz,hogy joghurt sűrűségű legyen.Mielőtt készre sülnek a kiflik 1 evőkanállal mintázzuk a kifliket.
*
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket. Letakarva 30percig hagyjuk pihenni a kifliket.Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.