Hozzávalók:
8 db szikkadt kifli
8 dl tej
6 db tojás
2 csomag vaníliacukor
8- 10 db alma
őrölt fahéj
mazsola,dió tetszés szerint,,sárgabarack lekvár,kr.cukor,
vaj,zsemlemorzsa, a tepsi kikenésére
*
Elkészítés:
A /1.fele/ 4 dl tejhez hozzáadok egy csomag vaníliacukrot,3 db tojássárgáját,ebben megforgatom a fele felkarikázott kiflit és leterítem a tepsi aljába,rászórom a lereszelt,kicsavart almát,sárga baracklekvárt az alma közé is keverek, mazsolát,megszórom darát dióval /el is lehet hagyni/megszórom egy marék kristálycukorral,őrölt fahájjal és betakarom a maradék /2.fele/ kiflivel,amit ismét a tojásos tejbe forgatok,
előmelegített sütőben szép pirosra sütjük és ráhalmozom a tojásfehérjéből keményre felvert habot,amelybe belekeverünk 2 evőkanál baracklekvárt és annyi időre teszem vissza ,hogy a hab aranysárgára süljön,
tálaláskor kocka alakúra vágom és megszórom porcukorral
Jó étvágyat !
