Hozzávalók:
70 dkg liszt
0,5 l tej
5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 tk sò
1 tk cukor
*
Elkészítés:
Átszitálom a lisztet egy tálba. Felfuttatom az élesztőt a megcukrozott langyos tejes keverékben. Ha kész, hozzáadom a liszthez, a sóval, és az olvasztott vajjal együtt, majd bedagasztom. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztem (kb. 45 perc).
Ha kész, átgyúrom, és négy cipóra osztom szét, amiket kb. fél centi vastag kerek lapra nyújtok szét, majd 4 cikkre vágok fel, és a SZÉLESEBB vége felől feltekerem.
Felsorakoztatjuk őket egy bélel tepsibe, hagyjuk még egy negyed órát kelni, megkenjük tojás-tej keverékkel,meghintjük szezámmaggal, és 200 fokon készre sütjük.
***Én most töltött kifliket sütöttem:szalámis és sajtos.