Kiadós töltött paprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Kiadós töltött paprika

Recept leírás:

Hozzávalók:

2-2.5 kg. tölteni való paprika,
1.5 kg. darált sertés dagadó,
3 fej hagyma,
3 marék rizs,
2 tojás,
só, őrölt bors,
1 doboz (500g.) paradicsomszósz, kevés zsír,
3 kanál liszt a rántáshoz,
és külön főzve 1.5 kg. krumpli, köménymagos, sós vízben.

*

Elkészítés:

A szép, egészséges megmosott paprikák csumája ki lett vágva.
A töltelék hozzávalóit ( darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott, vagy reszelt hagyma, tojás ) összekeverjük, majd óvatosan a paprikákba töltjük.
Csak annyira legyünk óvatosak, hogy a paprikák ne repedjenek szét !
Nagyobb fazékba, sorba rakva tesszük fel főni, annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje.
A vízbe tehetünk őrölt pirospaprikát, de csak a színe miatt, valamint beleöntjük a paradicsomszószt is.
Közben a meghámozott, kockákra vágott krumplit, sós, köménymagos vízben feltesszük főni.
Természetesen, külön fazékban, mert elég, ha a tányéron keverednek az ízek.
A töltelékek állapotáról, ráérzéssel is informálódhatsz, ha a paprika bőre puhábbnak látszik, valószínű a töltelék is megfőtt.
A paprika, húsos végét kicsit levágva, azt megkóstolva, még teljesebb a kép.
Ha a rizs megfőtt, minden OK!
Ekkor rántást készítünk zsírból, lisztből, állandó kavargatás mellett, majd azt hideg !
vízzel felöntve hozzáadjuk a fazék tartalmához.
Rövid főzés után besűrűsödik a szósz is, és kész az étel.
a már megszokott módon, erről is írtam saját oldalamon, amit ide kattintva olvashatsz.
http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/09/toltott-paprika-mar-megint-sokadszorra.
html

Kiadós töltött paprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kiadós töltött paprika