Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
30 dkg cukor
2 dl olaj
1,5 dl tej
35dkg finomliszt
1,2 cs sütőpor
A túrós töltelékhez
:
50 dkg tehéntúró
1 db kezelt citrom reszelt héja
20 dkg cukor
3 db tojás
4 ek tejföl
2 ek búzadara
1 cs vaníliás cukor
*
Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tovább keverjük, végül pedig felváltva a tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk.
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a cukrokkal, a tojásokkal, a tejföllel és a grízzel.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 27 x 34 cm-es tepsibe öntjük, majd rákanalazzuk a túrós keveréket. Evőkanállal vagy villával márványosra keverjük a tésztát a másik krémmel.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk és porcukros vaníliával meghintve kínáljuk.