Hozzávalók:
Hozzávalók…alap tészta
6 db tojás
20 dkg cukor
2,5 dl folyadék ami lehet 13 dkg margarin felolvasztva felöntve tejjel, vagy
olaj kávéval keverve, vagy tejjel fele-fele arányban vagy
gyümölcslé
40 dkg liszt 1 sütőpor 1 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A tojást a cukorral vaníliás cukorral kikeverjük hozzáadjuk a folyadékot,
keverjük és apránként a lisztet a sütőporral is hozzáadjuk.
Megfelezzük a masszát. a kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a maradékot összekeverjük még 2 kanál kakaóval és az egészet újra keverjük, majd a világos masszára öntjük. Súlyánál fogva a sütőben elkezd lefelé törekedni, de segíthetünk neki mintákat tekerve bele.
Fogyaszthatjuk így is, de tölthetjük bármilyen lekvárral, vagy krémmel.