Kevert meggyes pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Kevert meggyes pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
8 dkg zsír/12 dkg margarin
25 dkg cukor
2 egész tojás
38 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 dl tej, vagy tejföl (joghurt, vagy kefir is lehet)
1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
30-50 dkg meggy (kimagozva)

*

Elkészítés:

tepsi méret: 18/20×30
A zsírt/margarint a cukorral, tojásokkal habosra kavarjuk.
Beletesszük a sütőporos lisztet, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejet/tejfölt. Összedolgozzuk.
Zsírral/margarinnal kikent, lisztezett, (sütőpapírral bélelt) magas falú tepsibe öntjük.
Megszórjuk a meggyel. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 35 percig (tűpróba).
Kihűlés után négyszögekre vágjuk és megszórhatjuk porcukorral.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény.
Megjegyzés: Tejföllel (joghurttal, kefirrel) állagában tömörebb lesz a tészta. – Más gyümölcs is lehet: cseresznye, szilva stb. – lehet befőtt is –, még nagyobb kockára vágott almával is finom.
II. variáció: Kemény, házi lekvárral/dzsemmel készítettem.
III. variáció: Szilvával készült, tejföllel. – A gyümölcsöt, nagyságtól függően 4-8 felé vágjuk, és összekeverjük fahéjas cukorral (1 púpozott teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj).
(Recept: anyukámtól.)

Kevert meggyes pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kevert meggyes pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!