Hozzávalók:
6db tojás
150g liszt
100g kristálycukor
2cs vaníliás cukor
1cs sütőpor
2ek. olaj
250g fagyasztott eper(kiolvasztva,levét lecsepegtetve ,az nem kell és ketté vágva)
Szóráshoz:
Kevés porcukor
1 sütőforma (én kerek 23cm tortakarikát választottam)
1db. sütőpapír a forma aljára (Egyszerű tipp; én úgy szoktam,hogy a sütőpapírt leteszem a forma aljára ,majd rácsatolom a karikát ,megfordítom és egy olló segítségével levágom a felesleget. De úgy is lehet hagyni,ha nem zavarja az embert. Lényeg piskóta sütésnél sosem kenjük ki zsiradékkal az oldalát. Én még az alját sem szoktam. Mivel nem tud felkapaszkodni a piskóta ezáltal nem emelkedik szép magasra. Csak is kizárólag,az aljára teszek sütőpapírt.
*
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrokat és robotgép segítségével felverjük.
A sárgáját egy kézi keverővel picit felverjük, éppen csak annyira, hogy egynemű legyen.
Ezt hozzáadjuk a felvert fehérjéhez, majd egy spatula segítségével belekeverjük.
A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd egy szita segítségével több részben adagoljuk a masszába és óvatos mozdulatokkal jól beleforgatjuk.
Ügyeljünk rá, hogy liszt csomók ne maradjanak az alján.
Végül hozzáadjuk az olajat, ezt is jól beledolgozzuk.
A kibélelt formába öntjük a masszát.
A massza tetejére tesszük a darabolt eperszemeket.
Ezután előmelegített sütőben 170 fokon, alsó-felső sütésen 30 percig sütjük.
Sütési idő leteltével, lekapcsoljuk majd hagyhatjuk a sütőben langyosra hűlni.
A tetejét meghintjük porcukorral és már fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat kívánok!


