Kevert diós, almás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kevert diós, almás

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg cukor
6 db alma
10 dkg darált dió
4 db tojás
1 marék mazsola
1 tk őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl étolaj

*

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sütőporral, majd átszitálom.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.
Lisztezett, 25 x 40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem.
Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül.
A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.
Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.

Kevert diós, almás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kevert diós, almás