Hozzávalók:
2dl-es bögrével adagolva:
2 bögre cukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre napraforgó olaj
1 bögre tej
3 bögre liszt 1 csomag sütőpor
1 ek kakaópor(cukrozatlan)
lekvár
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra,közben kikeverjük a tésztát.
Először a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral jó habosra keverni,majd hozzákeverni az olajat, végül a tejet.
A lisztet a sütőporral elkeverni és a tojásos keverékkel összekavarni.
Ennek a felét a kikent tepsibe önteni,majd a maradékhoz hozzákeverni a kakaóport és óvatosan a tepsiben lévő tésztára önteni.
Végül egy kiskanállal a lekvárt rákanalazni tetszés szerinti mennyiségben,de azért ne legyen sok. Amint a képen látszik én csak a felére tettem,hátha lesüllyed az aljára,de szerencséra sikerült .
Tűpróbáig készre sütjük.Finom, könnyed süti.
Forrás: Gerdi süti