Hozzávalók:
2 egész tojás
15 evőkanál kristály cukor
15 evőkanál étolaj
20 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
20 evőkanál tej
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
2-3 hámozott, kis kockára vágott alma
1 csapott evőkanál kakaó
1 teaáskanál fahéj
kb. 5 dkg. durvára vágott dió
A tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
*
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az étolajat úgy, hogy közben mindig elkeverjük a masszában, mielőtt a következő adagot hozzáadjuk.
A lisztben elvegyítjük a sütőport, azt is hozzáadjuk a tojásos masszához – váltakozva a tejjel hígitjuk.
Végül az ízesítőket hozzáadjuk, s belekeverjük a kockára vágott almákat.
A tészta felét belesimítjuk a tepsibe.
A maradék masszába belekeverjük a kakaót és a fahéjat, elkeverjük és a tészta tetejére simítjuk.
A tetejét megszórjuk dióval.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
30 percig, tűpróbáig piskóta módra sütjük.