Hozzávalók:
6 db palacsinta(előző napról megmaradt)
25 dkg túró
5 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 tojássárga
1 vaníliás cukor
Öntethez:
1 tojássárga
2 vaníliás cukor
5 dkg cukor
2,5 dl tej
meggydzsem
vaníliás porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A túrót jól áttöröm, összekeverem a cukrokkal, mazsolával, tojássárgával. A palacsintákat megtöltöm a túróval, feltekerem, mindegyiket kettévágom és egy lapos jénaiba rakom. A tojássárgát kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral és felengedem a tejjel. Ezzel meglocsolom a palacsintákat, mindet ráöntöm, mert majd be fogja szívni. Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, kb 15 percig. Ezalatt mind beszívja a tojásos, cukros, vaníliás tejet és a teteje szép pirosra megsül. Meggydzsemmel leöntve és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.