Ketdhupos, fokhagymás csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Ketdhupos, fokhagymás csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db. csirkecomb,
1 kiskanál fokhagymakrém,
2 ek ketchup,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
frissen őrölt bors,
kevés só,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A marinád hozzávalóit összekeverem, a combokat bedörzsölöm vele.
Egy mikrózható edényben 5 percre mikróba teszem, majd kihűtöm, és éjszakára lefóliázva a hűtőbe kerül.
(A mikrózás során a hő hatására a hús pórusai kitágulnak, majd amikor visszahűlnek a vákuum hatása beszívja a páclevet a húsba.
Így gyorsabban, finomabb ízt érünk el.
) Másnap az egészet a kicsorgó lével együtt sütőtálba teszem, és előmelegített sütőben közepes hőfokon végig fólia alatt megsütöm.

Ketdhupos, fokhagymás csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ketdhupos, fokhagymás csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!