Hozzávalók:
A húshoz: kb. 1 kg sertésoldalas
só
bors
kb. 1 dl ketchup
2-3 ek méz
2 ek zsír
A hagymarózsához:
4 db közepes fej vöröshagyma
1 kk só
½ mk őrölt fekete bors
1 ek balzsamecet
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, feldaraboljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben, zsiradékon hirtelen megpirítjuk mindegyik oldalát, majd egy ecsettel bekenjük ketchuppel.
Egy nagyobb tepsibe tesszük a húst az elősütésből maradt zsírral együtt, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük, hogy szépen megpuhuljon.
Időnként átfordítjuk, átkenjük ketchuppel, és ha szükséges pótoljuk a vizet.
Mielőtt kész lenne, átkenjük mézzel is, hagyjuk megpirulni, és ha már elég puha, kivesszük a sütőből.
Hagymarózsa: A hagymát megtisztítjuk, 16 gerezdre vágjuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Kicsit széthajtogatjuk a gerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és néhány csepp balzsamecetet csepegtetünk rá, majd betesszük a húsok mellé a sütőbe, és kb.
20 perc alatt megsütjük.
Én most kicsit megfeledkeztem róla, így őszirózsa lett belőle 🙂