Ketchup házilag

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 db őszibarack (több is lehet, attól függően, hogy ki mennyire szereti édeskésen)
2 nagy gerezd fokagyma
2 dl narancslé
só, bors, oregano, bazsalikom
1 púpozott ek házi őrölt paprika
3 ek (bor)ecet ( de ez is mehet bele ízlés szerint, ezzel szabályozzuk a savanyúságát)
3 db babérlevél
2 ek mustár
Ha csípőset szeretnénk, akkor őrölt vagy friss chilit főzzünk bele!Vagy a pirospaprika legyen csípős;)
2 ek oliva olaj
Kb. 1,5 liter lesz belőle.

*

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, és meghámozzuk. Ezután felkockázzuk. Lesózva félretesszük egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpároljuk. Rászórjuk a paprikát, majd rádobjuk a paradicsomot. Jöhet rá a narancslé. Amikor felforrt, a megtisztított és felkockázott barack valamint fokhagyma kerül bele. Ha ismét felforrt, jöhet bele a többi hozzávaló. Innentől már csak hagyni kell közepes lángon, hogy összefőljön. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Közben nézzünk rá, és amikor sűrűbb, kevergessük gyakrabban.Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és átpasszírozzuk, vagy leturmixol. Kinek melyik szimpatikusabb. Sűrűségét vízzel szabályozhatjuk. Így szép sima mártást kapunk. Ki lehet hagyni ezt a műveletet, ha elég türelmesek vagyunk hozzá. Ilyenkor adjunk hozzá 1 dl hideg vizet és addig főzzük, míg minden elem össze nem vegyül benne.
Szavazz kedvenc ketchupodra! http://haspok.blog.hu/2011/04/29/ketchup_teszt

Ketchup házilag