Két sajtos-gombás csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Két sajtos-gombás csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 csirkemell szelet (kb. 3 mm vastag)
30 dkg barna csiperkegomba
1 kisebb fej vörshagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 ek. liszt
1 kk. pirospaprika
1 csomag mozzarella
10 dkg reszelt sajt
2 közepes paradicsom
bors

olaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózom borsozom, majd a pirosparikával elkevert lisztbe forgatom, és forró olajon mindkét oldalát szép pirosra(kb.3-3  percig) sütöm. Ezután tepsibe rakom, alulra teszek pár kanál olajat, amiben sült.
A hagymát kockára vágom, megdinsztelem egy kevés olajon, ráteszem a gombát, kicsit pirítom, majd sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselyemzöldet, aztán a saját levében párolom, amíg a levét el nem főtte.
A gombás ragut ráhalmozom a hússzeletekre, arra teszek, 1-1 szelet mozarella sajtot, majd 1-2 karika paradicsomot, végül megszórom reszelt sajttal.
Előmelegítet sütőbe teszem, közepes hőfokra és kb. 15-20 percig sütöm, amíg a sajt jól ráolvad és az egész összesül.
Köretnek párolt rizst készítettem mellé, de bármilyen krumplival is finom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Két sajtos-gombás csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!