Hozzávalók:
Hozzávalók
40dkg liszt
5dkg vaj
5 dkg házi zsír
2 tojás
½ L tej
25dkg cukor
6 dkg kakaó Cukrozatlan
1 sütőpor
10 dkg kesudió
Tetejére :
Vaníliás porcukor
*
Elkészítés:
Ismét hoztam egy saját receptet.
Őszi csemegének is mondhatnám Elkészítés.
A Vajjal és a házi zsírral egyben kikeverem a cukrot majd bele teszem a tojást amit habosra keverek.
Hozzáteszem a tejet a kakaót és végül a lisztet és a sütőport.
Ezt a tésztát jól kidolgozom.
Állagát véve egy picit krémesebb tésztát kapunk, amolyan tejföl sűrűségűt A Tepsit kizsírozom és liszttel is meghintem, majd ezt a tésztát belerakom.
Ha úgy egyszerűbb sütőpapírral is lehet bélelni de a sütőpapírt picit bevajazom olyankor.
A kesudiót egy picit össze tördelem és ezt szórom a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsül.
Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Ha megsült felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, puha omlós Ősziesen melengető sütemény.