Hozzávalók:
Kerek kalács.
50dkg, liszt, 8dkg. margarin, 2,5. dkg. élesztő, 1/4mk. só, 8dkg. cukor, 1. citrom reszelt héja, 1. tojás+1. a kenéshez, 2-3. dcl. tej a dagasztáshoz. Amennyit felvesz közepes keménységű tésztát kapjunk.
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben fel futatjuk, a lisztből és a többi hozzávalókból az élesztő hozzáadásával közepes keménységű tésztát dagasztunk. duplájára kelesztjük. Mikor meg kelt két cipót formázunk és KB. újnyi vastagra ki nyújtjuk. Kb. 7-8. mm. Fánk szaggatóval ki szaggatjuk. Egy nagyobb méretű fém konzervdobozt alufóliával bevonunk és megkenjük olajjal. A megolajozott dobozt körbe rakjuk a kerek lapokkal úgy hogy félig takarják egymást. Ebből a mennyiségből kettő kerek kalács van. Tetejét tojással megkenjük és megszórjuk ízlés szerint fahéjas cukorral, szemes mákkal .Előmelegített sütőben 160fokon 25. perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor megsült a sütőből kivéve hideg vízzel megkenjük és konyha ruhával letakarjuk. Mikor kihűlt szeleteljük, reggelire, uzsonnára , finom puha. Jó étvágyat kívánok.