Képviselőfánk, gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Képviselőfánk, gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojás
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
5 evőkanál porcukor

*

Elkészítés:

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük.
Habzsákba tesszük sütőlapra vagy tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük.
Forró (210 fok ) sütőbe tesszük 20 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót ), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon.
Hamar kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a pudingport evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük.
A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával.
Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett.
Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt.
A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt.
Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalapjukat.
Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral.

Képviselőfánk, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Képviselőfánk, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!