Hozzávalók:
tészta hozzávalói
250 ml tej
6 deka vaj
1 csipet só
12,5 deka liszt
4 egész tojás
a kenéshez 1 tojássárgája és egy kanálka tej
töltelék:
0,5 liter tejből kemény pudingot főzünk (vanília puding)tannyi cukorral amennyit megkíván a recept,majd a tűzről levéve még forrón belekeverünk 4 tojássárgáját, és a 4 tojás kemény habját majd megtöltjük a félbevágott fánkokat.
Felverünk habtejszínt 2 vaníliás cukorral és a puding tetejére nyomózsákkal töltjük.
Ráhelyezzük a fánkok tetejét.Porcukorral meghinthetjük Ekler fánkra csokis tejszínt teszünk és csokimázba márthatjuk a tetőket.
*
Elkészítés:
Tészta elkészítése
A tejet a vajjal és a sóval felforralom, egyszerre hozzáöntöm az átszitált lisztet,
és addig kevergetem, amíg egy gombócba összeáll a tészta, és az edény alján egy fehér film képződik.
Egy tálba átteszem a tésztagombócot, picit hűlni hagyom, majd mixerrel egyenként hozzákeverem a tojásokat.
Ezt a sima, fényes, krémes masszát egy nyomózsákba lapátolom, és kb. 8 cm-es csíkokat nyomok belőle a sütőpapírra.
Tejjel elkevert tojássárgájával lekenem, 200 fokra előmelegített sütőbe tolom a tepsit,
17 percig sütöm, majd további 10 percre visszaveszem a hőmérsékletet 175 fokra.
Kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni a fánkokat.
Tölteni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.