Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg zsir vagy 1 dl olaj
1 dl viz
pici só, pici cukor
10 dkg liszt
5 közepes tojás
Sárgakrém:
fél l tej
3 tojás
1 vaniliás cukor
5 dkg liszt
10 dkg cukor
200 ml habtejszin
porcukor
*
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a zsirral, sóval és a cukorral, majd beleöntjük a szitált lisztet. s addig kavarjuk, mig el nem válik a lábos aljától.
Azután tálba tesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni, majd egyesével jól beledolgozzuk a tojásokat.
Utána kanállal, vagy nyomózsákkal halmokat teszünk a tepsibe, sütőpapirra, és 175 fokra előmelegitett sütőben megsütjük őket.
Ha kész, azonnal, még forrón levágjuk a kalapjukat, hogy távozhasson a gőz, és igy szép üreges és ropogós lesz.
Miután kihűlt, a következő krémmel töltjük:
Felforralunk 4 dl tejet 10 dkg cukorral, és a vaniliás cukorral.
A sárgáját elkeverjük a maradék tejjel, és a liszttel, majd lábosba téve felforraljuk és hozzáadagoljuk a forró tejet.
Sűrűre főzzük.
Amig egy kicsit hűl, addig felverjük a fehérjéket a maradék cukorral, s végül a sárgakrémbe óvatosan belekeverjük.
Ezzel töltjük a fánkunkat, tetejére tejszinhabot nyomunk.
Rárakjuk a kalapokat, és prcukrozzuk.
Jó étvágyat kivánok! 🙂