Hozzávalók:
2dl viz
10 dkg zsír
20 dkg liszt
5 egész tojás
Krém
5 dl Hulala habtejszin
1 csomag vanilia izü Aranka füzésnélküli krémpor
3,5 dl tej
*
Elkészítés:
feltesszük a vizet és a zsirt forralni
-amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet
-ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen
-majd még a forró masszába egyenként gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az 5 egész tojást
-amig bemelegszik a sütő
-sütőparira halmozzuk vagy dió nagyságú gombócokat formálunk és az előmelegitett sütőbe toljuk
-10-15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját
-majd lassú tűznél sütjük tovább aranybarnára
– sütés után hagyjuk kihülni ,majd ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel
Krém
-felverjük a habtejszint s mikor elég kemény belekeverjük a vanilia izü Aranka krémport
-majd a krémmel megtöltjük a fánkocskákat —
– lehet tejszihabbal is megtölteni .. krem helyett
