Hozzávalók:
20 dkg margarin- helyette 10 dkg kókuszzsír
20 dkg liszt
2 dl víz
5 db tojás
csipet só- Himalája só
1 kk cukor
1 ek expressz zselatin.
Krémhez:
1 cs tejszines pudingpor 5dl víz(vagy tej)
5 tojás sárgája
4 ek cukor
5 db tojás fehérje.
*
Elkészítés:
A vizet a kókuszzsírral felforraltam, hozzáadtam a sót, cukrot a lisztet.
Addig kevertem egy kanállal, amíg elvált a lábas aljáról.
A tűzről levéve elektromos habverővel egyenként bele kevertem a tojásokat.
Szép fényesre kevertem.
Majd egy kanállal még jól átkevertem.
Fagylaltos kanállal halmokat raktam egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 C°-os sütőbe került 20 percre, majd mérsékeltem a hőt 160 C°-ra, így sült még 20 percig.
Szép aranybarnára sült, jól feljött.
Szép üreges lett a belseje.
1 cs tejszínes pudingporból, 5 dl vízzel, (készülhet tejjel is, ez most laktózmentesen készül)) 4 ek cukorral pudingot főztem.
Még melegen bele kevertem 5 tojás keményre felvert fehérjét.
Jól átforgattam, szinte megfőztem.
1 ek expressz zselatin is került bele.