Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 1 tojás
• 140 g joghurt
• 3 ek. olaj
• 1,5 tk. só
• 1 ek. cukor
• kb. 1,8 dl víz
• 2 dkg élesztő
• + 1 tojás a lekenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukros vízben felfuttatunk és az összes többi alapanyaghoz öntjük.
Bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.
Feltekerjük lazán a tölcsérekre és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A tölcséreket alufóliával vonom be és beolajozom mielőtt rátekerném a tésztát.
A tepsiben még sütés előtt egy tojással átkenem a tésztát.
A megkent tésztát még hagyom 30 percig kelni, majd 180 fokos sütőben kb.
20 percig sütöm.
A megsült tésztát még akkor forrón szedem le a formáról.
Ebből az adagból kb.
8 db lesz.