Hozzávalók:
Fél kg-os szikkadt kukoricás kenyér
kis üveg lekvár,amiben gyümölcsdarabok vannak(én most birsdzsemmel,és baracklekvár keverékével készítettem)
A kenyér áztatásához:
1l tej
2tojás sárgája
10dkg cukor
2 vaniliáscukor
1ek liszt
3dkg margarin
Habhoz: 3 tojás
csipet só
10dkg cukor
A tepsi kenéséhez:
zsír
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A tejet forrni tesszük a vaniliáscukorral,közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,liszttel,és felengedjük kevés langyos tejjel.A forrásban lévő tejhez öntjük,és kevergetve főzzük,de nem forraljuk.Levesszük a tűzről,beletesszük a margarint,és kihűtjük.
Közben a kenyeret nagyobb kockákra vágjuk,és a kihült öntetet ráöntjük,megkeverjük óvatosan.
A tepsit kikenjük,zsemlemorzsával meghintjük.
Az átázott kenyeret egy sorban lerakjuk,lekvárral bőven meglocsoljuk,rátesszük a kenyér másik felét,és előmelegített 190 fokos sütőben fél óráig sütjük szép pirosra.
Eközben felverjük a tojások fehérjét a csipet sóval,majd apránként a cukorral.Kivesszük a felfújtat a sütőböl,rákenjük a habot,és még 20 percig visszatoljuk,de most már csak takarékon sütjük.