Kenyér szárított paradicsommal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Kenyér szárított paradicsommal

Kenyér szárított paradicsommal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók (1 kg-hoz):
0.5 kg B0 kenyérsütő liszt
0,5 kg teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
1 csomag szárított élesztő
só ízlés szerint
6-7 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg szárított paradicsom apróra vágva

*

Elkészítés:

A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt is hozzáadom, általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. Beleszórom a szárított paradicsomot és a vizet lassan adagolva összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig dagasztom, aztán lefedem az edényt, és meleg helyen kelesztem, kb. fél óra alatt szépen megkel, amikor már a duplájára kelt ok.
Kelesztés után újra meggyúrom kicsit, kikenem a kenyérsütő formát- már, ha van ilyen egy tűzálló cserép edény is megteszi- vajjal, belisztezem, és a sütőbe helyezem. 160 fokon 35 perc alatt készre sütöm, közben kenegetem a tetejét vízzel, úgy nem ég oda és szép barna lesz!
Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kenyér szárított paradicsommal