Kelt Túrós csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg sütőmargarin olvasztva
2 db tojás + 1 db tojás a kenéshez.
csipet só
3 dl langyos tej
Túró töltelékhez:
50 dkg túró
7 dkg méz
3 db tojás sárgája
2 csomag vaniliás pudingpor
1 cítrom reszelthéja
10 dkg mazsola
10 dkg olvasztott margarin, vagy vaj.
Folpakk a csomagoláshoz.

*

Elkészítés:

Tésztához az adott  alapvalókat  elkészítsük, közepesen keményre dagasztjuk.
10 percig hagyjuk kelni.
Addig elkészítjük a túrótölteléket a megadott
hozzávalókkal összekeverjük.
Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cípót formálunk belőle.
Mindig egyet kinyujtunk vékonyra és a túrótöltelékkel egyik hosszát feléig megkenjük, majd szorosan
feltekerjük és folpakkba csomagoljuk.
Ha minddel elkészültünk 1 – órára fagyasztóba tesszük.
Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott  tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé.
Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sűtjük.
Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon kiadós és sokáig eltartható.

Kelt Túrós csiga