Kelt tésztából toltott tekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Kelt tésztából toltott tekercs

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg éleszto
4 ek olvasztott vaj
1 kk só
2 ek burgonyapehely
Toltelékhez:
reszelt sajt
kolbászkarikák vagy szalonnakockák vagy virslikarikák
olvasztott vaj
Tetejére:
tojás
reszelt sajt

*

Elkészítés:

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztot.
Hozzátesszuk a tobbi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjuk. A megkelt tésztát lisztezett feluleten átgyúrjuk, kettévesszuk és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal megkenjuk, kolbászkarikákkal/szalonnakockákkal/virslikarikákkal kirakjuk, trappista sajttal megszórjuk. Feltekerjuk, 5-6 részre vágjuk, így teszunk a másik fél tésztával is.
Letakarva fél órát pihentetjuk, majd lekenjuk a tetejuket tojással és megszórjuk sajttal. Elomelegített sutoben, 190 fokon, kb. 20 percig sutjuk.

Kelt tésztából toltott tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt tésztából toltott tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!