Kelt tésztában sult virsli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Kelt tésztában sult virsli

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin (utóbbit használtam)
2 dl tej
3 tojás
2,5 dkg éleszto
cukor, só
A toltelékhez:
50 dkg virsli
Tetejére:
2 ek szezámmag
Kenéshez:
tojás

*

Elkészítés:

A langyos tejbe, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztot.
A lisztet osszekeverem a hozzávalókkal, hozzáadom a felfuttatott élesztot, alaposan kidolgozom, és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtom és 2 cm-es csíkokra vágom.
A tésztacsíkokba 1-1 db virslit tekerek (vagy tobbfelé elosztom a virslit, attól fugg, hogy mekkora darabokat szeretnék kapni), tojással megkenem és megszórom szezámmaggal.
Elomelegített sutoben 200 fokon szép aranysárgára sutom.
A receptet egy gasztroblogban találtam.

Kelt tésztában sult virsli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt tésztában sult virsli