Kelt szilvás lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Kelt szilvás lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tésztához:
56 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 20 dkg puha Ráma, 30 g élesztő, 3 tojássárgája,2,5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, ½ citrom reszelt héja, 1 csapott mokkáskanál só
A tetejére
80 dkg magozott szilva
12 dkg porcukor
3 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

*

Elkészítés:

Elkészítés
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32×35 cm-es, tepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.

Kelt szilvás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt szilvás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!