Kelt szilvás lepény *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Kelt szilvás lepény *

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
2 dl tej
3 dkg élesztő
kevés cukor
50 dkg szilva
fahéjas vaníliás porcukor

*

Elkészítés:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
2 dl tej
3 dkg élesztő
kevés cukor
50 dkg szilva kimagozva félbevágva
fahéjas vaníliás porcukor
Elkészítés:
A langyos tejbe kevés cukrot teszek és belemorzsolom
az élesztőt, feltuttatom.
A megszitált liszthez, amibe beleütöttem a tojást, beletettem a tejfölt.
Elkezdem dagasztani, majd a dagasztás vége fele hozzáadom az olvasztott margarint is.
Ha száraz lenne, akkor még langyos tejet adok hozzá.
Meleg helyre teszem, letakarom egy konyharuhával és a
kétszeresére kelesztem.
Közben kimagozom a szilvát és bekeverem a
fahéjas vaníliás porcukrot.
Amikor a tészta megkelt akkor tepsibe nyújtom és
egy kicsit még kelesztem.
A szilvákat megszoróm a fahéjas vaníliás porcukorral és a porcukros
felükkel felfelé a tésztába nyomkodom őket.
Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni-200 fokon szép pirosra sütöm.
Még meleg megszórom porcukorral.

Kelt szilvás lepény *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt szilvás lepény *