Hozzávalók:
Kelt tészta készítése:
25 dkg liszt (Schar B
0,75 dl magas zsírtartalmú tejföl
1 egész tojás
1 Teáskanál méz, semleges íze van a repceméznek, sütéshez nagyon jól használható a a vegyes virágméz is.
kevés só
1/2 citrom leve
20 gr tejben futtatott élesztő
(tej,1,5 dl.vagy növényi szójatej)
Túró töltelék:
25 dkg túró /tofu,natúr
5 dkg margarinra.
1Mokkás.kanál citrom leve
3 evőkanál méz
1 cs vaniliás cukor
Ezeket összekeverem, és a legvégén hozzá adok
1-2 marék mazsolát, melyet tejben felfőztem (a mikróban 1-2 perc alatt kész.)(elhagyható)
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A Rétes elkészítése egyszerű, bár kissé bonyolultnak tűnhet. Mivel az
idővel én is hadilábon állok, igyekszem gyors és hatékony módszereket
alkalmazni a konyhámban. 10 darab finom túrós rétest maximum 3/4 óra
munkával el lehet készíteni.
Ha megkelt a tészta 1-1,5 cm vékonyra kinyújtom,Risz lisztel meghintett
szilikon lapot használtam. és túróval megkenem, ahogy a képen is
látható.
Ezután az elkészített tekervényt. darabokra vágom. Nem nagyobbakra,
mint ahogy a klasszikus Rétest szokták, Kikent tepsibe egymás mellé
helyezem, majd olajjal megkenem,az oldalait is, hogy könnyen szét
lehessen őket választani, ha elkészültek.A tetejét langyos
tejjel/növényi tejjel is át kenem!!
Míg bemelegszik a sütő, letakarom a rétes kezdeményeket, kicsit még hadd
keljenek,, gázsütőben közepes lángon kb. 35 percig sütöm. Akkor találtuk
el a hőfokot és az időt, ha szép aranybarna a teteje és a tészta szépen
megsült.
Jó étvágyat!