Kelt rétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

nagyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

60dkg liszt fele rétes fele sima  1 élesztő cukor  tej k.b..3-4 dl  1dl olaj
Töltelék:
Darált dió, darált mák. cukor ,citromhéj , túró, mazsola, k.b fél liter tejföl,, 1-2 dl olaj 2 db tojás

*

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros langyostejben felfuttatjuk a lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk az élesztőstejet és a többi tejet lassan adagolva lágy rétestészta keménységü tésztát gyurunk hamár jól kidolgoztuk  adunk hozzé olajat és azt is jólbeledolgozzuk, 20 percig pihentetjük majd deszkára borítjuk  és cipókat formálunk belőle, így is hagyjuk egy kis ideig pihenni hogy könnebb legyen nyújtani. Az asztalra egy abroszt terítünk kissé meglisztezzük és a cipót aljával felfelé tesszük rá,  kicsit megnyújtjuk megkenjük olajjal és elkezdjuk kihúzni ,nem kell olyan vékonyra mint a rendesrétest, ha már kellően kinyújtuttuk meghintjük egykis olajjal rátesszük a tölteléket megöntözzük tejföllel de ne vigyük tulzásba mert nehezen fogjuk tudni tepsibetenni ha eláztatjuk a tésztát, Az abrosz segítségével feltekerjük és tepsibe rakjuk, Majd itt is megolajozzuk megtejfölözzük ,hagyjuk kelni egy kis ideig 180 fokon 25-30 perc alatt megsül.

Kelt rétes