Hozzávalók:
Tészta: 60 dkg
Töltelék: 25 dkg
Tetejére 1 tojás
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1dl tejben pici cukorral.Majd a felfutott élesztőből és a többi hozzávalóból hólyagos tésztát dagasztunk.Duplájára kelesztjük.Amikor megkelt 6 részre osztjuk ,gömbölyítjük és 10 percig pihentetés következik.A tésztát hosszúkásra nyujtjuk kb.20×35 cm es csikra.Majd megkenjük az olvasztott vajjal rászitáljuk a cukor és a kakaópr 1/6-od részét. Majd egy kicsit hagyjuk míg megdermed a vaj,ha így teszünk nem folyik ki a töltelék a feltekerésnél.Feltekerjük ,mint a beiglit.Ezt minden tésztával megismételjük és azután 2 db hármas fonatot készítünk. Sütőpapiros tepsibe rakjuk aminek magas a fala,ha így teszünk nem terül a tészta,hanem felfelé fog a sütés során jönni.Kb.30 perc kelesztés után lekenjük a tojással és 175 fokon kb.35 percig sütjük.(légkeveréssel 160 fok.)

