Kelt kalács (mákos, diós, csokis, lekváros)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Kelt kalács (mákos, diós, csokis, lekváros)

Kelt kalács (mákos, diós, csokis, lekváros)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 kg liszt. 2 cs porélesztő, 2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só, kb 2dl tejföl, fél liter tej, 1 db tojás,15 dk margarin
Töltelék 25 dk darált mák, + meleg tej
25 dk darált dió + fahéj + meleg tej
Sűrű krémszerűek legyenek.
sütőlekvár, sütőcsoki

*

Elkészítés:

A tésztához valókat kenyérsütő 8-as program, (90 perc ) elindítom, ha kész akkor feldarabolom és nyújtom.
Nekem 2 rúd mákos, 2 rúd diós, 1 rúd csokis és 15 db lekváros kifli jött ki.
Hőlégkeveréses sütő 220 fokra előmelegítve egyszerre mind két tepsit betéve 40 perc alatt készre sűlt.
A kifliket előbb kellette kiszedni, figyelni kell rá !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt kalács (mákos, diós, csokis, lekváros)