Hozzávalók:
Tésztához: -80dkg liszt
5dkgélesztő
1ek.cukor
5dl tej(nekem nem kellett 5dl,csak 3dl)
1ek.só
2dl étolaj
Töltelék: -50dkg reszelt párizsi
20dkg reszelt sajt
1doboz kukorica
2 fej felkarikázott lila hagyma
1 doboz tejföl
2 gerezd áttört foghagyma
Tetejére: -tejföl
tojás
*
Elkészítés:
1)Felfuttatjuk a langyós tejet a cukorral és az élesztővel.
Összekeverjük a tészta hozzávalóival,megdagasztjuk,majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
2)4 cipót gyúrúnk a tésztából,majd vékonyra kinyújtjuk megkenjük a foghagymás tejföllel.
3)Ráhalmozzuk a párizsit,a kukoricát,lila hagymát reszelt sajtot,végül szorosan feltejerjük.
4)Háromszög alakú formákra vágjuk,majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé.
A tetejét megkenjük tejfölös tojással.
Előmelegitett sütőbe 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.


