Kelt hájas szilvalekvárral *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Kelt hájas szilvalekvárral *

Kelt hájas szilvalekvárral *

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 dkg liszt
4 dl tej
2 ek.cukor
1 ek. zsír (sertés)
1 egész tojás
5 dkg élesztő
1 mk só
30 dkg ledarált háj
Házi szilvalekvár
Vaníliás porcukor

*

Elkészítés:

A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, összedolgozom a többi anyaggal 20 percig pihentetem.A 30 dkg ledarált hájat a kinyújtott tésztára kenem,majd hajtogatom.
Négyszeres hajtogatás: A kinyújtott tésztát balról középre hajtjuk, utána a jobb oldalt ráhajtjuk az előzőre, majd fentről középre, és alulról középre.Még 1x megcsinálom(tehát 2x egymás után:nyújtom-hajtogatom), majd pihentetem a tésztát 20 percig.A pihenés után újból nyújtás-hajtogatás- pihentetés, 20 percig. A pihenés után a tésztát nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, gázlángon melegített késsel vágjuk tenyérnyi kockákra, majd tegyünk egy-egy kiskanálnyi lekvárt hosszában a tésztára. Tetszés szerint hajtogathatunk háromszögeket belőle, vagy csak ráhajtjuk a felső részt az alsóra, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert összeragadnak. Mivel a tészta csak felfelé nő, oldalra nem, egymáshoz nem túl nagy távolságokra helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 180C* forró sütőbe tolva süssük készre.
Amikor félig kihűltek, vaníliás porcukorba forgatva, még langyosan kínáljuk, így a legfinomabb!Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelt hájas szilvalekvárral *