Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg
Töltelék: 1500 g
Ttejére: porcukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk , bedagasztjuk.A tésztát gyurótáblára öntjük és kétfelé osztjuk.Kizsírozott , lisztezet tepsibe kinyújtjúk az egyik felét és beletesszük.Megszórjuk a tésztát búzadarával .Az almát lereszeljük és jól kicsavarjuk ,a kinyújtott tésztára szépen elegyengetjük , megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral .Majd kinyújtjuk a másik felét is és szépen ráborítjuk az almára és villával megszurogatjuk és hagyjuk pihenni a tepsin kb 1 órán át.Előmelegített sütőben kb15-20percig kicsit barnásra sütjük és ha meghűlt porcukorral híntjük és tálaljuk.(tepsi35x35cm)Jó étvágyat hozzá!