Kelkáposztaleves virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kelkáposztaleves virslivel

Kelkáposztaleves virslivel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kelkáposztalevél: 20 dkg
burgonya: 20 dkg
fokhagyma: 2 gerezd
vöröshagyma: 1 kis
zsír: 1 evőkanál
finomliszt: 1 evőkanál
petrezselyemzöld: fél csomag
őrölt pirospaprika: 1 mokkáskanál
virsli: 4 pár

*

Elkészítés:

Az előkészített ( megmosott ) kelkáposztát metéltre vágjuk, forró vízben feltesszük főni.
Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát.
A zsírból, őrölt pirospaprikából és lisztből rózsaszín mártást készítünk, ( folyamatos keveréssel ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, mert akkor keserű lehet az íze ) az egészet a leveshez adjuk és összeforraljuk. A főzés befejezése előtt a levesbe tesszük a megtisztított és 1 cm-re feldarabolt virslit. Petrezselyemzöldet levelekre szedjük, és ezzel díszítjük akész levest.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelkáposztaleves virslivel