Kelkáposztaleves debreceni kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Kelkáposztaleves debreceni kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
4 közepes krumpli
2 pár debreceni kolbász
2 ek. zsír
2 ek. liszt
köménymag
3-4 cikk fokhagyma

bors
pirospaprika
majoránna

*

Elkészítés:

A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival és a kolbászokkal felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal, majoránnával  ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is. Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, tűzről lehúzva keverek bele kevés pirospaprikát, majd a leveshez adom jól összeforralom. Ha kell még kicsit utóízesítem. A kolbászt a leves után mustárral fogyasztjuk el.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelkáposztaleves debreceni kolbásszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!