Hozzávalók:
1 db közepes fej kelkáposzta
6 gerezd fokhagyma
4 db nagyobb burgonya
1 ek ételízesítő (házi, sós)
1 tk fűszerpaprika vagy paprikakrém
1 tk köménymag
1 tk morzsolt majoránna
1 kk őrölt fekete bors 4 ek napraforgóolaj vagy zsír
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
*
Elkészítés:
Először a rántást készítjük el.
A zsiradékot egy lábosban felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, a végén hozzákeverjük a fűszerpaprikát vagy paprikakrémet, és hagyjuk kihűlni.
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, kisebb darabokra aprítjuk, a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük.
Egy nagyobb lábasba tesszük, ráöntünk kb.
6 dl vizet, éppen, hogy ellepje, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, köménymagot, majoránnát, és fedő alatt puhára pároljuk.
A végén egy kevés meleg vízzel csomómentesre keverjüka rántást, hozzáadjuk a káposztához, és felforralva besűrítjük.
Tálalhatjuk pörkölttel, sült hússal vagy fasírozottal.