Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 tk. majoranna
1 tk. ételízesítő
pici só
1 ek. zabliszt
2-3 g. fokhagyma
pici olaj vagy zsír
tört pirospaprika
1 pici paradicsom
1 kisebb paprika
3-4 csirkeszárny vagy 2-3 csirkecomb
pici pirosarany
őrölt bors
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A kelkáposztát megmosom, felszeletelem, majd majorannás, enyhén sós vízben felteszem főni. Mikor puha, leszűröm a levét, csak picit hagyok rajta. Elkészítem a rántást. Egy kevés olajon vagy zsíron pirítok pici zablisztet és belenyomom az összezúzott fokhagymát és kicsit pirítom. Félrehúzom a rántást és teszek bele kis tört pirospaprikát, elkeverem és ráöntöm a kelkáposztára, jól összekeverem, egy-két percig még hagyom összeérni a tűzön kevergetve.
A csirkehúst megmosom, felvágom és félreteszem. A hagymát apró kockákra vágom és kevés zsíron megfonnyasztom, tört pirospaprikát keverek bele és összekeverem, majd pici vízzel felöntöm és beleteszem a húst, a paprikát, pici ételízesítőt, paradicsomot és felteszem főni, fedő alatt,amikor fehéredik a hús adok hozzá őrölt borst és pirosaranyat, majd kicsit lejjebb veszem a hőfokot. Készre főzöm és együtt tálalom a főzelékkel.